Hned na začátku roku se znovu rozběhla výroba dřevěných udíren řady Master Smoker. Není se vlastně čemu divit, na rozdíl od grilů teď v zimě mají udírny vrchol sezony. Udí se snad všude a snad úplně všechno ... :) Pro milovníky uzení pěkně po staru (kteří nejsou líní chodit do udírny přikládat) jsme hned na začátku nového roku připravili novinku v podobě vylepšení stávajících dřevěných udíren .
Na materiálu nešetříme a výrobu nešidíme!
Jaká je vlastně motivace těch co si pořizují vlastní udírnu ? Chtějí bezpečně vědět, co jí. To v dnešní době bohužel u uzenin a uzeného masa není úplně vždycky jisté. Maso nebo klobásy bez éček si připravíte sami, a teď ještě zbývá v čem a jak udit. Poctivé domácí uzení by mělo probíhat v pořádné, na materiálu neošizené udírně. Snažíme se naše dřevěné udírny průběžně vylepšovat a jsme rádi za jakoukoli zpětnou reakci od našich zákazníků. A jeden z požadavků bylo robustnější provedení našich udíren. Na železném topeništi už těžko co vymýšlet, sáhli jsme ale do konstrukce komory udírny.
U většiny udíren řady Master Smoker přecházíme na silnější materiál stěny udírny - původních 19mm nahrazuje výroba sílou 28mm. Co nás k tomu vede ? Důvody jsou tři :
- Lepší tepelně izolační vlastnosti komory udírny a menší tvorba dehtu
- Robustnější konstrukce udírny zajišťuje delší životnost i při častém používání udírny
- Udírna lépe vypadá :)
Všechny další výhody našich udíren samozřejmě zůstávají nezměněny :
- možnost topení kusovým dřevem, štěpkou, pilinami nebo peletami na uzení
- výborná regulace pomocí přívodní komínové klapky a regulační klapky ve střeše udírny
- bytelná střecha z pozinkovaného plechu chrání udírnu před deštěm
- vzhled čistého nebo tmavě opáleného dřeva - možnost použití generátoru studeného kouře
- velký objem udírny zajistí pohodlné uzení i většího množství uzeného masa nebo klobás